Навигация
Количка

Компас Suunto A-30

Компас Suunto A-30
Популярен

Компасите от А-серията (A-10, A-20, A-30, A-40) на Suunto са компактни, изключително точни инструменти, изработени от здрав, устойчив на надраскване акрил, с ергономичен дизайн, проектирани да се побират в дланта, за оптимално лесно използване. Тези олекотени компаси разполагат фиксирана скала за корекция на деклинацията.

Вертикалният интензитет, посоката на магнитното поле и наклона на Земята, оказват виляние върху хоризонталната равнина на стрелката на компаса  според географската ширина, в която се използва. Именно заради това, компасите трябва да бъдат балансирани за различните географски ширини с цел запазване на стрелката в хоризонтално положение.

В миналото е имало пет различни зони, в който са функционирали специфични компаси. В днешно време, когато хората пътуват все повече и повече, необходимостта от компаси с по-голям географски обхват се е увеличил. Благодарение на "Two Zone System" на Suunto, вече има само две зони, които се вземат в предвид при употребата на компас - Северно и Южно полукълбо. На практика това означава, че Suunto компас, калибриран за северното полукълбо ще продължи да функционира и в южното, и обратно.

Балансиран за използване в северното и/или южното полукълбо
Фиксирана скала за корекция на деклинацията
Светлоотразяващ панел и пръстен за улеснение на работата при слаба светлина
Откачащ се ремък, за удобство при работа с карти
Корпус: прозрачен, устойчив на надраскване акрилен корпус
Скала: сантиметри или инчове
Размер: 57 x 114 мм.
Тегло: 32 г.

Компас Suunto A-30
  • Състояние: Наличен
  • Модел: Компас Suunto A-30
Харесвания: 5
Цена: 50лв.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Тагове: Компас , A-30 , Suunto A-30 ,