Навигация
Количка

Технологии

X™

BLX™ - Това е съкратеното име на изцяло нова концепция в производството на тенис ракети. BL - базалт и X - базалт + още девет технологии, които са внедрени в новата поредица тенис ракети с марката Wilson.


Базалта е естествена вулканична скала. Базалтовите нишки са екологично чисти и превъзхождат влакната от други материали от гледна точка на термична стабилност, устойчивост на вибрации и цялостна издържливост. Новата технология на Wilson - BLX™, използва тези базалтови влакна, надлъжно приплетени с [K]arophite Black, за да създаде един иновативен композитен материал с уникални свойства - безпрецедентно намаляване на нискочестотните вибрации, като същевременно се запазва лекотата и стабилноста на ракетата.


BLX™ = 3 Технологии на рамката

Wilson TRIAD SystemTRIAD®
Революционен три-компонентен дизайн, който максимизира комфорта, без да прави компромис със силата и контрола. Рамката на ракетата е разделена посредством материала Iso-zorb™, така че дръжката не е в пряк контакт с главата. В качеството си на буфер, Iso-Zorb™ абсорбира ненужните вибрации, генерирани при контакта на топката с кордата.


Wilson FX TechnologyFX™
Уникална форма "Quad Shaft" на шийката на ракетата, с четири опорни точки, вместо конвенционалните две, с подобрено разпределение на теглото. Тази технология дава на ракетата 23% повече устойчивост на усукване при удар извън центъра, а по-развномерното разпределение на теглото осигурява по-добър контрол.


Wilson Linear GeometryLinear-Geometry
Нова геометрия на рамката, осигуряваща 35% повече цялостна стабилност в сравнение с класическите рамки. 
BLX™ = 3 Дизайна на втулките

Wilson CLASSIC GROMMETSCLASSIC:
Традиционен дизайн на втулките, осигуряващ движение на кордата на 22 °.Wilson DOUBLE HOLEDOUBLE HOLES:
Увеличен диаметър на втулките, позволяващ движение на 26° за 7% по-голям полезен център (sweetspot).Wilson AGTAGT Articulated Grommet Technology:
Система, която позволява движение на кордата в диапазон 76°, което увеличава полезния център (sweetspot) с 34%.BLX™ = 3 Концепции на грипа

Wilson PRO HYBRID GRIPPRO HYBRID
Патентована комбинация от висококачествена естествена кожа с плътно полиуретаново покритие, за по-добро усещане и первектно сцепление.

Wilson PERFORMANCE HYBRID GRIPPERFORMANCE HYBRID
Мек памучен слой с перфектни абсорбиращи влагата качества и супер прилепващо полиуретаново покритие.

Wilson COMFORT HYBRID GRIPCOMFORT HYBRID
Въздушна пяна за впечатляващ комфорт и меко покритие от полиуретан за перфектен хват.Wilson [K] Factor Parts[K] Factor™

Wilson [K] Factor[K]Factor - Нова дефиниция за
[K]ontrol
, защото СИЛА без
[K]ontrol
е нищо!
[K] представя четири нови патентовани технологии на Wilson, които са Фактор за по-добър [К]онтрол. По дефиниция "Фактор" представлява всичко, което допринася за постигане на желяния резултат. Wilson [K]Factor комбинира технологии от следващо поколение и уникални иновативни рамки.


[K]arophite Black™ - Ракетите от серията [К] са изработени от революционен материал - [K]арофит, комбиниращ в себе си графит, карбонови наномолекули и наномолекули на SiO2. Тази подобрена конструкция гарантира максимална стабилност на ракетата, осигурявайки перфектен [К]онтрол.


[K]ontour Yoke™ - нова технология на шийката на ракетата, която увеличава твърдостта в основните точки на напражение, подобрява стабилноста.


[K]ompact Center™ - конструкционно нововъведение, което подобрява  маневреноста и осигурява допълнителен усет.


[K]onnector™ - 2 странични "крилца" от всяка страна на обръча на главата, които увеличават времето на контакт топка/корда. Това осигурява по-добър контрол и комфорт при удар извън центъра.


nCode™

wilson ncode tennis technologyИзползването на изключителните възможности на нанотехнологичния процес, пренася тениса тениса отвъд границите на обикновените възможности. Wilson въздейства върху структурата на ракетата на молекулярно ниво. В нормалната структура съществуват малки празнини между отделните графитни влакна, те са слабите точки на една тенис ракета, а освен това са източник на допълнителни вибрации. nCode™ процесът инжектира наноскопични кристали от силициев оксид SiO2 в тези празнини. Общите характеристики на въглеродната матрица са променени на молекулярно ниво и съществено подобрени.
С нанотехнологията Wilson разчупи атомния код на ракетите и разработи нов клас от рамки, Този революционен процес, удивителен дизайн и нова технология при кордажите nZone™ в комбинация дават превъзходна издържливост и мощ на ракетата за отлична игра.

Разкодиране на nCode:

2 пъти по-здрав
2 пъти по-стабилен
22% по-мощен

Babolat CortexBabolat Cortex System

Babolat Cortex System

Cortex системата на Babolat, позволява да се филтрират ненужните вибрации за повече комфорт по време на игра. Дръжката и главата на ракетата са активно свързани посредством CDS (Cortex Dampening System), която абсорбира ненужните вибрации, което гарантира едно по-добро усещане към топката и едновременно щади ръката. Когато топката влезе в контакт с кордата се генерират вибрации с висока и ниска честота. Cortex ефективно филтрира вредните вибрации и пропуска само нискочестотните, които са пряко свързани с "чувството към топката".

Babolat AeromodularBabolat Aeromodular Technology

Babolat Aero Modular Technology

Aero Modular Technology е ексклузивната рамкова концепция на Babolat. Уникален аеродинамичен дизайн на рамката, занижава съпротивлението на въздуха при замах и удар с 10%, което осигурява преимущество на скоростта. Конструкцията от високомодулен графит се състои от три части:

Широка - за отличен контрол
Стандартна - за по-добра стабилност
Тънка - за по-мощен удар и по-бърз замах

Babolat Woofer

Babolat Woofer™

Woofer™ е система, която кара рамката на ракетата и кордата да си взаимодействат при контакт с топката.Чрез увеличаване на взаимодействието топка-корда с 25%, Woofer подобрява контрола и маневреността, като същевремено оптимизира усещането към топката. Ударите са с 10% по-мощни, благодарения на "трамплинния" ефект. Оптимално се използват игровите качества на кордажа и се филтрират вибрациите.


Babolat GT Technology

Babolat GT Technology

GT Technology (Graphite Tungsten) е хибриден материал от преплетени влакна на въглеродни и волфрамови нишки, концентрирани на стратегически места в рамката на тенис ракетата. Резултат: по-мощен с 10% удар и по-добра гъвкавост - за по-добър контрол.