Wilson надгради Pro Staff серията си до v13

В CHICAGO на 14 септември 2020 г. - Wilson Sporting Goods представи новата си колекция Pro Staff v13. Колекция от високоефективни тенис ракети. Pro Staff е един от най-емблематичните франчайзи в съвременната ера на тениса и избраната ракета за много от най-големите играчи в спорта, включително настоящи и бивши членове на консултантския персонал на Уилсън: Роджър Федерер, Пийт Сампрас, Стефи Граф, Стефан Едберг, Джим Куриер и Крис Евърт. Линията Pro Staff v13 обединява новите модерни технологии с вдъхновен от наследството, но съвременен дизайн, който се връща към оригиналното представяне на Pro Staff през 1983 г.


„Професионалният персонал е млад 37-годишен франчайз с невероятно, страстно следване на високо конкурентни тенисисти“, каза Ханс-Мартин Рех, генерален мениджър на Wilson Racquet Sports. „Като такива, ние никога не искаме да променяме нито един аспект на ракетата, освен ако не можем да го направим по смислен начин, който да даде на нашите играчи истинско предимство на корта. За линията за 2021 г. изведохме нови, усъвършенствани технологии за подобряване на играта и прецизността на Pro Staff, като същевременно почетохме корените на ракетата с реплики от нейното емблематично минало и 117 победи от Големия шлем. "


За колекцията Pro Staff 2021


Линията Pro Staff Original е представена през 1983 г. като една от първите ракети за тенис от Graphite в света. През годините Wilson LABS, иновационният център на Wilson, пусна 12 нови версии на франчайза. Всяка ракета е проектирана така че да подобри и допълни атакуващия стил на спортиста на Pro Staff. Версия 13 на Pro Staff не се различава и включва следните нови технологии:


За да подобрят усещането за джоб на ракетата, като същевременно запазят нейната стабилност, инженерите на Wilson LABS подредиха отличителния знак на ракетата от графит и оплетка от параарамидни влакна под ъгъл от 45 градуса. Наречена „Braid 45“, това стратегическо разположение на плетката позволява на рамката да „диша“ повече при удар, като същевременно запазва стабилността си и запазва усещането за класическия Pro Staff.


За да осигурят несравнима точност и усещане по лицето на ракетата, продуктовите дизайнери използваха String Mapping. Тази техника актуализира начина на наплитане на ракетата, за да добави плътност към слоя на струните чрез намаляване на пространството между всеки низ. Този подход стяга зоната, в която повечето играчи удрят (към горната 1/3 от рамката на ракетата).

За да подобрят комфорта и играта на Pro Staff, ракетите вече разполагат с ергономична крайна капачка в долната част на дръжката. Този краен капак е същият, който се намира на всички линии на ракетите на производителността на Wilson.


Моделът Pro Staff RF97 Autograph поддържа традиционната крайна капачка, която Роджър Федерер използва на корта.

Дизайнът на линията Pro Staff v13 отдава почит на външния вид на Pro Staff Original от 1983 г., с модерна, лъскава черна рамка и живи червени и жълти състезателни ивици. Моделът Pro Staff RF97 Autograph се различава леко със сребърни и сиви състезателни ленти - ключови акцентни цветове, използвани в предишния Prograph RF97 Autograph на Роджър Федерер и това показва приноса му към съвременния франчайз Pro Staff.


Интересен дизайнерски елемент включва открити въглеродни влакна на върха на рамката под гланцов слой. Wilson LABS добави този елемент, за да демонстрира тъкането от въглеродни влакна, което направи Pro Staff фаворит сред играчите.


Пет модела съставлява новата колекцията Pro Staff v13, включително Pro Staff RF97 Autograph и Pro Staff 97. Два модела с по-малко тегло, Pro Staff 97L и Pro Staff 97UL, допълват моделите за възрастни. Два модела деца, Pro Staff 25 и Pro Staff 26, които са по-малки и по-леки от 97L и 97UL, предназначени за по-млади спортисти.


Членовете на консултантския персонал на Уилсън Григор Димитров, Петра Квитова, Рейли Опелка и Кайл Едмънд, наред с други, ще представят новата колекция Pro Staff v13 на турнирите през 2020 година. Роджър Федерер ще играе с Pro Staff Staff RF97 Autograph, когато играта му в турнирите бъде възобновена.


Играчите и феновете на Pro Staff могат да закупят линията Pro Staff v13 от SportenMagazin.net

Забележка: Специалистите често персонализират ракетата, която използват. Спецификациите на ракетите на одобрени потребителски модели могат да се различават от моделите, използвани от професионалистите за мач-игра.