Това е доста по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но най-вероятно тенис ракетата ProStaff RF97 няма да ви помогне и играта ви щеше далеч от тази на Роджър Федерер. Ще изглеждате точно като Федерер и ще вдъхвате респект, но веднага след започването на играта ще разберете че нещата не са точно такива каквито биха ви се искали.

Основния ви проблем е самата ракета е доста тежка, теглото и е 340гр. ненаплетена. Дори и да пробвате тази ракета в магазин или от приятел то не е същото както в играта. След няколко минути игра ще усетите истинската тежест на ракетата, няма да влизат ударите както ви се иска, трябва повече бягане и нагласа преди удара защото ракетата е тежка и не става само с пресягане, започват и болки в областта на рамото и лакътя. От цялото нещо се губи удоволствието от играта а все пак всеки играе за това.

В крайна сметка не купувайте тази ракета ако не сте готови за нея, ако държите ракетата ви да изглежда като неговата то тогава си вземете някоя друга от същата серия със същите разцветки. За добре играещ любител може спокойно да се вземе тенис ракета с грамаж около 300-315грама.