Кошница
0 продукта - 0,00 лв.

Suunto Ambit Silver

Напиши ревю

Уведоми ме при промяна на цената

Sign up to get notified when this product is back in stock

Наличност: Няма наличност

Цена: 840,00 лв.

Специална Цена: 546,00 лв.

За Продукта

Спортният часовник, за който сте мечтали е вече създаден! През последните няколко години Suunto усъвършенстваха технологиите, за да разработят нов часовник с GPS навигация и набор от функции, който всеки би желал да носи на китката си.

Suunto наричат Ambit "GPS за изследователи". Оборудван с множество полезни функции - GPS, барометър, 3D компас, хронометър, термометър и възможност за мониторинг на сърдечна честота (Heart Rate Monitoring) в комбинация със специален нагръден колан, Suunto Ambit е мечта на всички любители на спортове на открито, от маратонци и спринтьори до алпинисти, катерачи и обикновенни туристи. От формата, до функционалноста, Suunto Ambit стъпка напред към бъдещето на часовниците за спортуване и дейности на открито.

Проектиран да покрива целия спектър от функции, необходими за спортуване на открито, със своя изключително здрав корпус и дисплей устойчив на надраскване, Suunto Ambit няма да ви разочарова и в най-лошите атмосферни условия. Освен всичко това, лесно можете да сменяте цветът на дисплея от негативен на позитивен и обратно, само с натискането на един бутон.

Отличителни функции:
● GPS с SiRF star IV микрочип
● Алтиметър, барометър и 3D компас
● Часовник (двойно време), хронометър, аларма
● FusedSpeed​​™ за отчитане на скорост, комбинация от GPS и сензор за ускорение
● Мониторинг на сърдечна честота (опционално със Suunto ANT Comfort Belt)
● Максимален тренировъчен ефект и време за възстановяване (Peak Training Effect & Recovery Time)
● Изгорени калории в реално време
● Трансфер на данни и анализ на Movescount.com

Функции за туризъм и спортове на открито

 ►Вграден GPS

Вграден GPS с WayPoint навигация, базиран на технологията SiRFstarIV. Приемникът има много висока чувствителност и отлична точност дори при лоши климатични условия. Това позволява на Suunto Ambit да открива GPS сателитите значително по-бързо и да получава максимално точни отчитания. Устройството позволява да запаметявате текущото си местоположение като пътеводна точка (WayPoint) и по-късно да използвате GPS навигацията за да достигнете до запаметената дестинация. В паметта могат да се съхраняват до 100 точки. Можете да изберете пътеводни точки от предварително зададен списък на Movescount.

 ► Уникален 3D компас

Уникалният дигитален 3D компас, компенсиращ наклона на Suunto Ambit, позволява точно отчитане на посоката, независимо от ъгъла под който се намира китката ви. 

 ►Алтиметър (Висотомер)

Висотомерът на Suunto Ambit е с обхват от 500 до 9000 метра и резолюция 1 метър, изключително полезен при всички дейности, при които е необходимо да имате информация за надморската височина, вертикалната разлика и температурната компенсация. Интервали на записване - 1 сек. и 10 сек.

 ►Барометър

Барометърът е с резолюция 950-1060 хектопаскала и показва текущото налягане на морското равнище, абсолютното налягане, разлика в налягането и има индикатор за тенденция на налягането. 

Режимът Алтиметър/Барометър работи в три основни профила - Алтиметър, Барометър и един автоматичен. Вграденият сензор усеща движението или липсата на такова и превключва автоматично между режимите Алтиметър и Барометър.

 ►Термометър


Тренировъчни функции

Suunto Ambit дава възможност за избор на подходящ режим на тренировка от предварително зададени персонални тренировъчни програми. По време на тренировка по предварително зададен режим, получавате информация според спцификата на спорта, който практикувате:

● Колоездене: скорост, разстояние, ритъм и скорост на сърдечната честота
● Алпинизъм: надморска височина, скорост и разстояние (GPS корекция на координатите на всеки 60 секунди)
● Бягане по неравен терен: надморска височина, сърдечната честота, скорост и разстояние
● Тичане: темпо, сърдечната честота  и хронометър
● Ски: надморска височина, наклон и време
● Тренировки в зала: информация за сърдечната честота (без GPS)
● Трекинг: разстояние, надморска височина, сърдечната честота и хронометър (GPS корекция на координатите на всеки 60 секунди)

На Movescount можете да менажирате тренировъчните си програми, да редактирате готовите такива, както и да ги изтеглите на своя Suunto Ambit.

 ►FusedSpeed​​™ 

Патентована технология, уникална комбинация от показанията на GPS и сензор за ускорение (акселерометър), която осигурява максимално точно измерване на моментната скорост в реално време. Сензорът за ускорение попълва пропуските, когато отчитанията с GPS са невъзможни, например в гъста гора или тунел.Сигналът адаптивно се филтрира въз основа на данните на GPS и на акселерометъра, което позволява по-точни отчитания при постоянна скорост и по-бърза реакция при промяна на скоростта. FusedSpeed​​™  дава голямо предимство в ситуации, когато в хода на тренировката е необходимо бързо и точно да отчетете скоростта, например по време на движение по неравен терен или интервална тренировка.

 ►Пулсомер

Suunto Ambit ви дава информация за сърдечната честота (пулс) в реално време посредством специален нагръден колан Suunto ANT Comfort Belt (опционално, не е включен в комплекта). Използвайки функциите Алтиметър и Пулсомер заедно, ще се информирате как пулсът ви реагира на различна надморска височина и лесно ще определите оптималното за вас темпо. 

 ►Максимален Тренировъчен Ефект (Peak Training Effect - PTE)

Параметърът PTE показва въздействието на дадена тренировка и е най-точен при умерена до висока интензивност на тренировката. Стойността на PTE се изчислява според настоящото ви ниво на подготовка. В колкото по-добра физическата форма сте, толкова повече усилия ще трябва да положите за да постигнете по висок PTE.

 ►Време за въстановяване (Recovery Time)

Индексът Recovery Time ще ви помогне да определите времето необходимо на тялото ви за пълно въстановяване след тренировка. Това зависи от продължителността и интензивността на тренировката, както и цялостната умора, натрупана дори при тренировка с ниско ниво на интензивност. Оставащото Времето за въстановяване (Recovery Time) автматично се добавя към следващата сесия, ако започнете нова тренировка, преди то да е изтекло.

 ►Интернет дневник, възможност за планиране и анализ на Movescount.com

Всички данни, събрани по време на тренировка или преход със Suunto Ambit могат да бъдат качени на Movescount.com, където можете да правите разбор, да следите напредъка си, както и да споделяте приключенията си с други съмишленици и спортни ентусиасти от целия свят.

 ►Съвместим с допълнителни безжични сензори Suunto POD

Със Suunto Ambit можете да получите допълнителна информация за скорост, разстояние и темпо на въртене на педалите по време на тренировка, посредством допълнително безжично устройство - Suunto Bike POD, Road Bike POD и Cadence POD (продават се отделно).

Допълнителни екстри

 ►Корпус BuiltToLast и дисплей от минерален кристал

Suunto Ambit има здрав, еднокомпонентен корпус от анодизиран алуминий и дисплей от минерален кристал, проектирани за максимална издържливост срещу механични повреди и надраскване. Дисплеят на Suunto Ambit притежава една изключителна особеност - превключва от негативен на позитивен с натискането на един бутон.

 ►Дълъг живот на батерията

Suunto Ambit се захранва от акумулаторна литиево-йонна батерия, която можете да презареждате през USB. Часовникът е окомплектован с адаптер, който можете да включите в USB изхода на компютър. На дисплея има индикатор, показващ състоянието на батерията. Ако стои неподвижен повече от 30 минути, часовникът минава в режим на пестене на енергия, който се деактивира автоматично когато се раздвижите отново.

       • Outdoor: ~50 часа при GPS корекция на координатите на 60 сек.
       • Training: ~15 часа при GPS корекция на координатите на 1 сек.
       • Watch (Alti/Baro/Compass): ~ 30 дни (без GPS)

 ►Водоустойчивост

Suunto Ambit е водоустойчив до 100 метра / 328 фута (ISO 2281)

*Забележка: Степента на водоустойчивост не е равностойна на функционалната работна дълбочина. Никога не натискайте бутоните на Suunto Ambit под вода!

 ►Онлайн със Suunto Ambit (Movescount.com)

       • Обновяване и добавяне на нови функции посредством Movescount
       • Настройки и друга информация могат да се прехвърлят на Suunto Ambit от Movescount
       • Софтуерът на устройството може да се обновява чрез Movescount

Suunto Ambit Silver

Натиснете два пъти за да видите картинката в цял размер

Zoom Out
Zoom In

Още Картинки

  • Suunto Ambit Silver
  • Suunto Ambit Silver positive display
  • Suunto Ambit Silver negative display
  • Suunto Ambit Silver
  • Suunto Ambit Silver
  • Suunto Ambit Silver Chris Carr
  • Suunto Ambit Silver Jonathan Wyatt
  • Suunto Ambit Silver Jonathan Wyatt

Характеристики

Altimeter Automatic Alti-Baro Switch Barometer Compass GPS

Меню-базиран потребителски интерфейс
Алтиметър (Висотомер) - от 500 до 9000 м. (1600ft - 29500ft) с резолюция 1 м., височина, вертикална разлика и скорост, температурна компенсация, интервали на записване - 1 сек./10 сек.
Барометър - от 950 до 1060 hPA, налягане на морското равнище, автоматичен режим на превключване Алти/Баро
3D дигитален компас - ръчна калибрация, корекция за деклинация, позиция в градуси, индикатор Север
GPS SiRF star IV - Скорост и разстояние, Waypoints (100)
Пулсомер - пулс и средна честота на пулса в реално време,
Термометър - 1°C / 1°F
Часовник: 12/24 часов, календар, 1 аларма, двойно време
Хронометър: ръчно и автоматично измерване
Заключване на бутоните, превключване от негативен на позитивен дисплей
Водоустойчивост: 100 м. / 328 ft. (в съответствие със стандарт ISO 2281)
Захранване: Литиево-йонна акумулаторна батерия, индикатор за изтощена батерия
Корпус/Каишка: Корпус от анодизиран алуминий / еластомерна каишка
Дисплей: Минерален кристал
Колан: Съвместим със Suunto Comfort Belt ANT Coded (не е включен в комплекта) 
Тегло: 78 грама

Допълнителна Информация

Производител Suunto
Артикул SS018372000 Suunto Ambit Silver

Тагове

Използвайте интервал за да разделите таговете. Използвайте единични кавички (') за фрази/изречения.